Hidden in plain sight

TELDERMAN en Thomas & Jurgen

DO 23 SEPTEMBER | 21:30 – 22:00 (premiere)
VR 24 SEPTEMBER | 19:30 – 22:00
ZA 25 SEPTEMBER | 19:00 – 22:00

Locatie: verzamelen Plein Podium Bloos
Gratis

Tickets

Pianist TELDERMAN en grafische vormgevers Thomas & Jurgen presenteren ‘Hidden in Plain Sight’
Samensmelting muziek en muurschildering op KlaversJansen-terrein live in première op Breda Buiten.

Componist en jazzpianist TELDERMAN en grafische kunstenaars Thomas & Jurgen presenteren hun gezamenlijke kunstwerk ‘Hidden in Plain Sight’ op 23 september op het KlaversJansen-terrein, tijdens het stadsfestival Breda Buiten. ‘Hidden in Plain Sight’ is een combinatie van de muziek van Rogier Telderman en de grafische kunst van Thomas & Jurgen en start vanuit een gezamenlijke liefde voor de improvisatietechnieken van de jazzmuziek. Het kunstwerk is onderdeel van de Blind Walls Gallery, een collectie muurschilderingen in Breda.

Foto: Willem de Kam

Hidden in Plain Sight
Het kunstwerk staat in het teken van hoop, verwachtingen en verlangen na de pandemie. Na een onzekere periode mag het publieke leven in de zomer van 2021 weer langzaam opbloeien en worden nieuwe persoonlijke contacten gelegd. ‘Hidden in Plain Sight’ pakt deze gevoelens en legt deze emoties vast in een compositie én een muurschildering.

In het maakproces van het kunstwerk hebben beide makers elkaar meerdere schetsen gestuurd, zowel filmpjes waarin Thomas & Jurgen tekeningen maken, als opgenomen stukken muziek van Rogier Telderman. De uitkomst van het kunstwerk wordt dus donderdagavond 23 september live gepresenteerd, en is daarna nog twee dagen te bewonderen met een hoofdtelefoon. Maar net zo belangrijk voor de makers is de voorgeschiedenis. Rogier Telderman hierover: “Het idee vinden, is misschien nog wel het meest spannend van dit kunstwerk.”

KlaversJansen terrein
Het KlaversJansen terrein is de ideale plek voor een kunstwerk, waar ook een hoopvol gevoel van uit straalt. Dit terrein was voorheen onderdeel van de speelverblijven van het koningshuis, maar verviel in de afgelopen vijftig jaar en bleef achter bij de ontwikkeling van het centrum. Sinds een aantal jaar wordt het terrein weer ontsloten om te wonen en te recreëren. Zo vestigde Podium Bloos zich op cultuurcluster KlaversJansen. Componist Rogier Telderman groeide op in Breda en is sinds 2016 actief betrokken bij het ontwikkelen bij het gebied van KlaversJansen.

Foto: Merel van Dooren

Live performance
Op 23 september om 21:30 wordt het kunstwerk gepresenteerd met een liveconcert van TELDERMAN. Voor deze performance heeft hij een band samengesteld bestaande uit:

Jens Dreijer – bas (o.a. Leona Philippo, Jennie Lena, Chaka Khan, KC & The Sunshine Band)
Nicky Hustinx – drums (o.a. Weval, Fink, Wende)
Romain Bly – hoorn (o.a. Bonsai Panda, La Boutique Fantastique)
Thomas van Geelen – cello (o.a. Bartolotti Trio, Metropole Orkest, North Sea String Quartet)
Yanna Pelser – altviool (North Sea String Quartet, Ikarai, Oorkaan Amsterdam)
Gersom Raams – gitaar (o.a. Swamb, Pax The Humanoid)
Koen Smits – engineer (o.a. Mudita, Metropole Orkest)

De live première is op donderdag 21:30. Op vrijdag 24 september en zaterdag 25 september is de muziek die bij de installatie hoort te bewonderen met hoofdtelefoons.