Ik zie je daar!

Zomerterras | BUas Campus

Slotweekend | ZA 4 & ZO 5 september


Buurtzaak gaat naar BUas! Het laatste weekend van de zomervakantie sluiten we af met een feestelijke editie van: Ik zie je daar! Zomerterras BUas Campus. Dit weekend zit vol met kunst, muziek, theater en uiteraard het gezellige terras van La Grande Dame.

Een verrassend leuk programma!

 

Zomerterras  |  La Grande Dame

ZA 4 september | 11:00 - 23:00 uur
ZO 5 september |
12:00 - 20:00 uur

La Grande Dame tovert de BUas campus om tot een waar zomerterras! Hier kun je genieten van een dankje, hapje en natuurlijk zomerse gezelligheid. Zien we je daar?

FACE IT | BO Diversity

ZA 4 september | 11:00 - 23:00 uur
ZO 5 september |
12:00 - 20:00 uur
      
FACE IT, door BO Diversity is een interactieve fototentoonstelling over eerste indrukken, taboes en vooroordelen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat eerste indrukken van mensen worden gevormd door uiterlijk en voorkomen. Eerste indrukken kunnen zowel positief als negatief zijn. Stereotypering, labels en taboes kunnen leiden tot een gevoel van onbegrip, uitsluiting of discriminatie. Tijdens de interactieve tentoonstelling ga je zelf aan de slag met jouw eigen vooroordelen en leer je meer over jezelf en over een ander.

Let op: Breng je eigen oordopjes mee voor de audio tour.

‘ L’Altéré ’ | Olivier van den Brandt

ZA 4 september

Tijd: 12:00 | 14:00 | 16:00 uur

Sneak Preview Bosch Parade – pop-up Performance


Olivier kijkt met een sceptische bril naar sociale en technologische ontwikkelingen en duikt daarbij diep in de verhouding van menselijke machine naar empathisch individu. Welke constructies leggen we onszelf op? Hoe interpreteren we onszelf, en zijn we daarbij nog wel empathisch of eerder een menselijke machine? De performances en installaties zijn voor hem een confronterende zelfreflectie.

Live muziek | GeeJee

ZA 4 september

Tijd: 13:00 uur

Tijdens de Corona crisis lagen band repetities en liveoptredens stil. Voor Gertjan Crielaard was dit de aanleiding om een switch te maken van Engelstalige bands naar Nederlandstalig singer-songwriter. Bij zijn eerste nummer kreeg hij direct gevoel voor Nederlandstalige teksten. Hij heeft het niet bij één nummer gelaten en daagt zichzelf nog steeds uit om Nederlandstalige teksten te schrijven.

Gertjan Crielaard haalt zijn inspiratie uit persoonlijke observaties en verwondering. Puttend uit een bloemrijk vocabulaire levert dit teksten met een glimlach op, waarin de luisteraarde wereld om zich heen en wellicht zichzelf herkent. Ook met de instrument beheersing zit het helemaal goed, waardoor Crielaard een liedjes schrijver met een onderhoudend verhaal is.

 

You Me Anytime Anywhere | Judith Clijsters

ZA 4 september

Tijd: 13:30 | 14:30 | 16:30 uur
Leeftijd: 10+
Let op: Reserveren | Gratis toegang

Een DIY-voorstelling en coronaproof spel voor 4 deelnemers per tijdslot.

Pak je koptelefoon en smartphone en laat je meeslepen door een amusante vertelster. Ben je een optimist, pessimist, verlegen of ijdel? Vrijgezel of niet? Puber of met pensioen? In You and Me Anytime Anywhere ontwerpt Judith Clijsters een intieme, maar vooral speelse ontmoeting tussen vier mensen op locatie naar keuze. Vergezeld door aanstekelijke sounds en snippets, vragen en weetjes, kom je samen in actie. Met een paar huis-tuin-en-keuken-rekwisieten creëer je samen op spontane wijze een poëtisch verhaal. Kom in beweging en ontmoet een paar onbekenden of herontdek je familie en vrienden door spel, mysterie en het gebruik van je verbeeldingskracht. 

Wil je meer weten over You Me Anytime Anywhere? Kijk dan ook even op hun Instagram en/of Website.


Live muziek | Den Purls

ZA 4 september

Tijd: 14:30 uur   

Den Purls is te bestempelen als een pop-rock band, maar toch niet helemaal. Soms hard, soms blues, soms prog, soms toch net weer iets anders. Deze vier mannen hebben een unieke sound ontwikkeld die dan enerzijds complex is, en anderszijds heel makkelijk is om naar te luisteren. Met meerstemmige zang en solide gitaargeluiden. De teksten zijn uit het leven gegrepen en vinden aansluiting bij menig luisteraar. Met optredens bij onder meer Breda Barst en Breda’s Most Wanted hebben ze zich de afgelopen tijd klaargestoomd om de wereld te veroveren. Zowel rauwe als gelaagde vocalen, verrassende drumbeats en geïnspireerde bass- en gitaartracks definiëren de muziek van Den Purls.   

Wil je meer weten over Den Purls? Kijk dan ook even op hun Website.

Total Body Workout  |  My Life Sport

ZA 4 september | 15:00 uur
Zo 5 september |
15:00 uur

Let op: Reserveren | Gratis toegang 

Niet bang om te zweten? Dan is dit uurtje buiten sporten, onder begeleiding van trainer Richard (My Life), echt iets voor jou!

Bootcamp is een uur lang effectief trainen in de buitenlucht, je gaat aan de slag met het verbeteren van jouw kracht en conditie op een leuke en resultaatgerichte manier. De training begint met een uitgebreide warming-up, vervolgens doe je een full body-workout, dan wordt de les afgesloten met een goede cooling-down. 

Of je ervaren bent of een beginner, maakt niet uit, kom gewoon lekker meedoen! Reserveer snel je plek! 

Live muziek | LaBanda

ZA 4 september

Tijd: 15:30 uur

In 1967 begon LaBanda als bedrijfsorkest van de HKI (Hollandse Kunstzijde Industrie) in Breda. Het orkest verzorgde o.a. de jaarlijkse feestdag voor jubilarissen van de HKI. Tegenwoordig vormt het orkest een uit 15 man bestaande big band, die in de afgelopen jaren vooral muziek van o.a. Glenn Miller speelde en nu een ommezwaai naar meer moderne muziek aan het maken is.
LaBanda treedt vaak samen op met o.a. de tapdansers van Nana vander Pluym en de Lindy Hop dansers van Swing City Breda. LaBanda verzorgt regelmatig optredens op Bredase evenementen zoals de Poolse dag, Koningsdag en de KAM. Onder de bezielende leiding van Joost van Gastel wordt elke repetitie en optreden een waar feestje en op de nazit en de jaarlijkse BBQ worden de onderlinge contacten goed verzorgd.

Live muziek | Piece of Pie

ZA 4 september

Tijd:
17:00 uur

Piece Of Pie Unplugged bestaat uit zanger en slaggitarist Arno van der Borst en sologitarist Erik Fridzema, die ook de tweede stem voor zijn rekening neemt. Zij maken samen ook deel uit van Piece Of Pie, dé Stone Temple Pilot band van Nederland, waar ze dan ook weer The Ultimate Grunge Exprerience mee verzorgen. Hiermee brengen ze de jaren 90 Seatle grunge sound van helden zoals Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden en natuurlijk deStone Temple Pilots weer tot leven. Speciaal voor deze middag hebben de heren de helft van de band en instrumentarium thuis gelaten en de stevige muziek nu in een heerlijk akoestisch jasje gestoken.

Facebook Piece Of Pie

Live muziek | Tango de Barrio

ZA 4 september

Tijd:
18:30 uur

Argentijnse Tango met zang en Bandoneon

Tango de Barrio speelt Argentijnse Tango met bandoneon, strijkers en zangeres Conchita. Van Gardel tot Piazolla en alles daar tussenin. Kom je dansen?

Live muziek | Pieter Tak en Mirjam

ZA 4 september

Tijd:
20:00 uur

Singer-songwriter duo

Tak&Band is een band rondom de Bredase singer-songwriter Pieter Tak. De band maakt songs over wat er speelt in de wereld, over ‘lief’ en over ‘leed’. Luistermuziek dus en... het gaat ergens over. Pieter leerde zichzelf gitaar spelen en begon al vroeg eigen liedjes te schrijven. Hij stelt zich in zijn teksten op als mens van deze tijd, kwetsbaar, kritisch, maar ook met een vleugje ironie en zelfspot. Tak&Band speelt louter eigen werk. De Amerikaanse West Coast-en Ierse klanken hebben mede de muzikale richting van de band beïnvloed.

Live Muziek | Myllie & The Tunes

ZA 4 september

Tijd: 21:30 uur       

Myllie Tunes is de girl nextdoor die iedereen zich wenst. Koffie, vintage, tattoos en lekker relaxed. Een stem met een onvergetelijke sound. Haar liefde voor jazz, Mississippi Delta Blues, Country, Swing en Rockabilly klinkt door in haar eigen songs en covers.
Op haar debuut album "She Who Dares Wins" , werkt ze samen met A-Broad (Sessions & recordings), muzikanten en vrienden uit haar stad Breda. Myllie ken je van De Beste SingerSongwriter van Nederland, met haar project 'Hey Gorgeous!' met Paula V. Anastase.

TENT& | The100Hands

ZO 5 september

Tijd:
14:00 | 16:00 | 19:00 uur

Interactieve theatervoorstelling
Reserveren | Elke voorstelling zijn er 10 plaatsen beschikbaar.

Ze staan niet in de ANWB Campinggids 2021. Evenmin adverteren ze in het Engelse tijdschrift Bushcraft & Survival Skills. Maar in avontuurlijkheid overtreft het Bredase theater/dansgezelschap The100Hands menig kampeerdersdroom. In het kader van Afzender Boulevard werd The100Hands vorige zomer gevraagd om een speciale ‘corona-proof’-ervaring te creëren. Het resultaat: TENT&, een theatrale mini-vakantie, in je eigen wijk.

Trailer

Live muziek | Gaja

ZO 5 september

Tijd: 12:00 uur                   

Na het uit een vallen van akoestisch duo Anne & James was het voor gitarist James Gatsonides tijd voor iets nieuws. Tijdens het zoeken naar nieuw talent stuitte hij op zangeres Gaia van der Veeken. Na wat samen te hebben gespeeld in de studio van James bleek het al snel te klikken. Gaia, die zelf ook gitaar en piano speelt, kwam met het idee om covers te bewerken en deze op een sfeervolle, eigen manier te brengen.

De naam voor de act was snel gevonden, door de eerste twee letters van beide voornamen samen te voegen, en zo was akoestisch duo GaJa een feit. Er werd een repertoire opgebouwd dat naast rustige luister liedjes ook up tempo nummers bevat, en waarin de muziek van onder andere Lady Gaga, R.E.M, Jessie J en Pixie Lott wordt vertolkt.

Facebook Duo Gaja

Dansnest | Dansvisite

ZO 5 september

Tijd:
13:00 | 15:30 | 18:00 uur  

Dansvisite, een bijzondere 1,5 m voorstelling door Dansnest
Reserveren | Gratis toegang

Hallo, met wie spreek ik? Dansnest brengt Dansvisites door het de stad terwijl ze live met enkele mensen uit het publiek telefoneren.
Hoe voelt nabijheid in een tijd waarin we afstand moeten houden? Dansvisite is een bijzondere choreografie waarbij het gesprek de dans stuurt en andersom. Dansnest duikt op in de stad; daar werkt ze in alle vrijheid aan haar choreografieën. Dwars door straten, bij speciale gebouwen, op pleinen of festival terreinen. Ons artistieke werk vertelt over de huidige tijd, hoe we onze leefomgeving ervaren en hoe we omgaan met elkaar.

ZA 28 augustus ook te zien bij Wolfslaar | 15:00 uur

ZA 11 september ook te zien bij De Rooi Pannen | 13:00, 15:30 en 18:00 uur

Live muziek | HeRo

ZO 5 september

Tijd: 13:15 uur 

Ramona (He)ndrikse en Stijn de (Ro)os leerden elkaar kennen door de muziek. Werden een koppel en ook een duo in de muziek!
Samen maken zij hun eigen (akoestische) versies van bekende nieuwe en oude nummers.

Facebook

Live muziek | Classic Young Masters

ZO 5 september

Tijd:
14:30 uur

Classic Young Masters presenteert twee  bijzondere talenten op het terrein van de BUAS.

Harpiste Inge van Grinsven en saxofonist Julian van der Linden zijn sinds 2020 een bijzonder duo. Tijdens de corona crisis hebben zij gedurende een Classic Young Masters muziek week in Friesland nieuw repertoire verzameld en gerepeteerd. Ze kwamen er toen achter dat de bijzondere combinatie van saxofoon en harp prachtig werkt met als gevolg dat ze nu regelmatig optreden als duo Van Grinsven & Van der Linden!

Dit mág je niet missen!

Live muziek | The White Lion

ZO 5 september

Tijd: 16:30 uur       

Na in verschillende bands te hebben gezongen, de laatste was Pearl Damn, is Marco Kieboom drie jaar geleden gestart als solo artiest; The White Lion. De inspiratie wordt gehaald uit de muziek van The White Buffalo, Tyler Childers, Tom Waits en Eddie Vedder. Americana met een hoofdletter A dus! Elk liedje vertelt een verhaal, een verhaal met raakvlakken uit zijn eigen leven, de ups, de downs en alles daartussenin. Intiem en persoonlijk met af en toe een lach en een brul. 

Website

Live muziek | Red Valley

ZO 5 september

Tijd: 19:00 uur       

Red Valley is een alternatieve rock, folk en blues band die je meeneemt op een muzikaal avontuur, waarbij de band in haar uitgestrekte reis moeiteloos schakelt tussen een variëteit aan muziekstijlen, van psychedelische blues tot funky rock die doet denken aan de vroege Red Hot Chili Peppers. Deze combinatie van stijlen zorgt voor een vernieuwend maar herkenbaar geluid op het podium wat door het energieke drietal ter gehore wordt gebracht. Dit drietal bestaat uit Jesse Schut (bas, zang), Soof Zisis (gitaar, zang) en Dico Bak (drums). Inmiddels heeft Red Valley al vele weten te overtuigen van hun krachten. Zo heeft de band in de eerste maanden van hun bestaan de Scholieren Band Battle gewonnen en hebben ze op festivals gespeeld als Breda Barst en Festival Mundial.

Facebook